Aktiviteter

Kajakkpadling.no - Padleglede med Tine Raisbæk

Sjøterrassen Restaurant, Bobilcamp & Gjestehavn har den glede å samarbeide med Tine som eier kajakkpadling.no. Vi kan nå tilby 4 timers introkurs og 16 timers grunnkurs med utgangspunkt på stranden her. Sjøterrassen Restaurant stiller med en rikholdig meny som en del av total opplevelsen i en vakker omgivelse ved Trosbyfjorden (Piratbukten)

Kajakkpadling.no tilbyr mer enn kurs! De gir unike opplevelser i kajakk på turer og arrangement og har kvalitetsutstyr for padling hele året. Det å komme seg på sjøen og være i ett med elementene er en opplevelse man sent vil glemme. Ved Sjøterrassen er det kort vei til store opplevelser i ett padleparadis.

Vil du bare teste kajakkpadling, ha en artig dag, komme rett til de lokale padleperler eller ha flere dager med ren padleglede? Det arrangeres gjerne turer og kurs på bestilling – eller planlegges for en kajakkaktivitet som passer akkurat din gruppe. 

Ta direkte kontakt for en uforpliktende prat, booking eller tilrettelagt opplegg og priser.

Previous
Next

Velkommen til en skjult perle. en utfordrende 9-huls bane i variert terreng 

I klubbhuset tilbyr vi:
 – Pro-Shop med utstyr fra kjente leverandører.

Bamble Golfklubb er en arena for samvær, helse, glede, trening og turneringer! 

Etter mange år med en liten 6-hulls treningsbane stod den nye 9-hulls banen endelig ferdig til å tas i bruk våren 2007. Banen slynger seg mellom gamle svaberg i en flott kystnatur. I Bamble golfklubb er vi stolte av banen vår som vi ønsker at flest mulig skal få oppleve .

Miljøet i klubben preges av en uformell og fin blanding av fastboende og hyttegjester. Alle skal føle seg velkommen. Som gjest vil vi at du skal ønske deg tilbake etter endt besøk. Hvis du ikke spiller golf kan du ta en kopp kaffe og nyte den flotte utsikten over banen og aktivitetene fra verandaen på klubbhuset. Etter spillet anbefales det å samle seg på Sjøterrassen Restaurant, Bobilcamp og Gjestehavn for å innta et deilig måltid, hvor det snakkes over noe godt i glasset om opplevelsene på banen 

Previous
Next

Kyststien i Bamble - Norges svar
på Cinque Terre

Kortreist lykke langs Telemarkskysten. Dette er vandreruta for deg som liker storslått natur kombinert med både korte og lange turer. Etappene langs den røffe Bamblekysten tar deg fra sted til sted på en eventyrlig måte.

Referansen til Cinque Terre er ikke tilfeldig, du kan flere steder se store deler av kysten løypa snor seg langs, stien er svært populær og de små stedene ligger som perler på snor. Kyststien i Bamble går gjennom varierte omgivelser og byr på alt du ønsker deg av en innholdsrik vandretur. Topper med mektig utsikt og stupbratte fjellsider, svale svaberg og sandstrender. Du kan finne avsidesliggende deler av stien hvor du rusler uforstyrret eller du kan velge høydepunktene på stien og møte mange glade vandrere på din vei.
Velger du en dagstur på kyststien er du i godt lag. Dette er også vandreturen de fastboende og hyttefolket bruker. Over 70.000 bruker kyststien årlig. Den Norske Turistforeningen, har etablert trapper, klopper, bruer, brygger og tau og ikke minst har de blåmerket den vel 60km lange stien. Kyststien tar deg med til mang en perle langs kysten. I tillegg er det mulig å ta korte avstikkere flere steder for å komme til gode utsiktspunkter. Kyststien er blitt en attraktiv naturopplevelse for de som vil ha en kort ettermiddagstur eller en utfordrende tredagers vandring. 

Det mest slående ved kyststien i Bamble er nok det varierte landskapet, forteller turentusiasten oss.

Overnatte underveis på Sjøterrassen

Flere og flere får øynene opp for Kyststien i Bamble som et reisemål. En kan ha baseferie på en av de sjarmerende stedene Sjøterrassen  ved Trosbyfjorden og gå forskjellige etapper hver dag. Turene kan kombineres med å benytte ferge på sommeren og taxi for å komme til ønsket startpunkt eller retur fra endepunktet på dagsetappen. Slik får du valgfrihet til å sette sammen dine etapper slik det passer. Rutene gir noe for enhver smak, både med vanskelighetsgrad og variert natur underveis. Høydepunktene er rikelig fordelt utover hele stien hvor hver etappe har sitt særpreg. 

Previous
Next

 

UNESCO arv og sjørøverhistorier

Kyststien passerer en rekke severdigheter. UNESCO Global Gea Norvegica Geopark har to besøksparker langs kyststien. I Steinvika og ved Rognstranda kan man lese på infoskiltene hvilken historie som ligger til grunn for de forskjellige fjellformasjonene.

Bamblekysten har gitt ly for sjørøveraktivitet ved flere anledninger.
Den beryktede tyske sjørøveren Klaus Størtebeker herjet i Østersjøen og Nordsjøen på 1300 tallet. Historien sier at han var så diger at han kunne styrte fire liter øl i en slurk! Størtebeker var også ved havn i Bamble, og ryktene sier at han har gravd ned en skatt i Åbyfjorden.

I Trosbyfjorden under napoleonskrigene på 1800-tallet mener man at det har vært en kaperhavn. Her lå skipene godt beskyttet inne i fjorden. Skipene ble bygget lokalt for å angripe britiske og svenske handelsskip.

Under andre verdenskrig fikk den tyske arméen bygget to kystfort i Bamble. I Trolldalen og på Tangen Fort finner du de to krigsminnene som ble strategisk plassert for å forsvare seg mot angrep fra de allierte. I dag kan du fortsatt se kanonstillingene og forsvarsverkene. Bunkerne er murt igjen siden krigens dager.

Stokkvannet Rundt

Stien rundt Stokkevannet er tilrettelagt og merket av Rugtvedt og Stokke vel.
Stokkevannet er et idyllisk vann, som etter istiden lå under havnivå. Det var på 1800 tallet stor is- eksport herfra og det har vært vannreservoar både for Brevik og Langesund. Det er et artsrikt og godt fiskevann. Vannet ligger inntil det bratte Høgenheiplatået, som er grensen mot øst for Kambrosilurfeltet.
Stien er gjennomgående grei å gå, men har enkelte bratte partier på østsiden av vannet.
Hvis du starter turen ved Rugtvedt og går sørover, går du i lett terreng langs vannet. Der er det fine bade- og fiskemulighet allerede ved starten. Utpå sommeren kan det være noe gjengrodd langs vannet. Da kan man alternativt følge gang/sykkelveien på vestsiden av E 18. Ved Svartorkjerr krysser man E18 og følger merket sti til vannet. Etter en kort vei sørover, hvor man om sommeren passerer store tepper av blomstrende liljer, anbefales det å ta en kort avstikker til den store og restaurerte Tangvall mølle.

Previous
Next

Vi kan deretter følge Tangvallveien oppover og rundt en krapp høyresving, eller følge stien som går rett over veien. Dette var den gamle Tangvallkleiva, som tidligere var eneste kjørevei til Langesund.
Stien tar nå av mot nord og følger den gamle postveien fra år 1689 mellom Brevik og Kristiansand. Pass på å ta til venstre et stykke oppe i bakken for å komme ut til det flotte utsiktspunktet på Hekkelsberg. Her er det satt opp bord og benker og er et godt sted for en rast. hvor dere kan nyte bakevarer/baguette mm. kjøpt fra Sjøterrassen
Stien fortsetter nå videre nordover på Høgenheiplatået i småkupert og koselig terreng. Flere steder er det fin utsikt over vannet og landet omkring.
Når du nærmer deg Høgenheitoppn blir det noe mer kupert, men dette er fort glemt når du kommer til utsiktspunktet på toppen. Her er det også vel verd å ta en stopp og beundre panoramautsikten. Vær forsiktig, spesielt hvis man har med barn og terrenget er glatt.
Rundt Høgenheitoppen er det gjort flere arkeologiske funn, med gravhauger og mulig bygdeborg.
Et lite stykke fra Høgenheitoppen går stien ganske bratt nedover på en steinete sti, men hvis man er forsiktig går det likevel greit.
I bunnen av bakken går du et lite stykke langs veien, som tidligere var den sørlandske hovedvei «Riksvei 40». Her er det godt skjulte rester av en oldtidsvei «hulvei», og tyske skytterstillinger fra år 1943-44.
Nå er det bare å følge asfaltveien og gangveien tilbake til startpunktet.

Olavkirken Ruin

Kirken har sannsynligvis vært ca fire meter lengre enn hva ruinene antyder, og var i så fall Telemarks største steinkirke i eldre tid. Den hadde en rekke uvanlige bygningstrekk, bl.a. et tårn mot vest, et lektorium og et eget rom for jordiske verdier (sakristi), som i dag kalles «Mariakapellet».

Kirken er også usedvanlig utsmykket med to vakre sydportaler, hvor skipets portal er utsmykket med en ytterkrans med små 4-bladede blomster og chevronbuer. Åpningen markeres av halvsøyler med profilerte kapiteler og sokler og sluttsteinen i den ytterste buen er prydet med et bukkehode med kraftige horn. Et annet eiendommelig trekk er nisjen under vinduet i østveggen hvor det antagelig har stått en statue av St. Olav.

Helt til 1738 omfattet Skeidi sogn Sannidal, Skåtøy, Kragerø og Bamble. Sannsynligvis var kirken hovedkirke i Grenland, en slags «fylkeskirke», og hadde dermed høyest status av alle kirkene i området.

Previous
Next